Tag Archives: Kicevo

Спортско-рекреативен центар Белица

P1013120

Градот Кичево има поволна географска положба и идеални климатски услови. Самиот град, сместен во котлината, има надморска висина од 650 метри, додека планинските масиви околу него достигнуваат висина од над 2000 метри.

Среќни празници!

cestitka

Почитувани, Ви посакуваме оваа Нова 2011 година да ви биде многу повесела од претходната исполнета со радост, љубов, разбирање и да ве следи среќа и успех на секој чекор! Како Беличани, да си посакаме реализација на започнатиот проект за повеќенаменскиот објект, почнување на нови проекти кои ќе донесат просперитет на нашето село, повеќе дружење и соработка!

Лична карта на село Белица

Belica-panorama-mala


Село Белица е едно од најубавите кичевски села, сместено во подножјето на Беличка планина. Живописната природа, локалното население, богатото културно историско минато се причина ова село да е едно од најпознатите и најпосетуваните села во Кичевско.